Linkovi
uskoplje.blog.hr

Brojevi žiro računa HNK "Sloga"
Unicredit Zagrebačka banka
3382802200252096

Hypo Alpe Adria Bank
3060440000016147
Devizni račun Hypo Alpe Adria Bank
7100-4236231290000

Trener Zrinko (Ljuban) Jozić, 27.06.1959,Uskoplje
Kristijan (Stojan) Matišić,14.03.1988.,Trnovača
Vlado (Stipan) Grubeša, 18.05.1983.,Uskoplje
Stjepan (Josip) Marina, 21.03.1989.Bugojno



Sloga Uskoplje

nedjelja, 22.10.2006.

Najteži poraz

Sloga - Turbina 0 : 4

Danas je u Uskoplju bilo svećarsko raspoloženje, ali ne zbog Sloge nego zbog završnog dana jubilarnih, desetih po redu, "Uskopaljskih jeseni". Izgleda da u Uskoplju, uz tradiciju održavanja ove zapažene kulturne manifestacije, postaje tradicija i poraz Sloge na ovaj dan. Evo već treću godinu za redom Sloga na završni dan "Jeseni" igra prvenstvenu utakmicu kao domaćin i uvijek je to najlošija utakmica sezone. ovaj put gosti iz Jablanice prikazali su da su u odličnoj formi. Momčad Turbine je čitavu utakmicu odigrala u visokom ritmu. Nažalost, Sloga je i ovaj put golove primila nakon katastrofalnih pogreški zadnje linije obrane. Čiste lopte su u dva navrata promašili J. Perić i I. Matišić čime su omogućili Turbini da dođe do lakog vodstva. Sloga je imala nekoliko prigoda za postizanje pogotka ali danas svoj dan nisu imali V. Grubeša i Joakim Perić.

Sloga je nastupila u sastavu :
Jurleta, Bandić, Katović, I. Matišić, Josip Perić, K. Matišić, D. Juričić, Miličević, Joakim Perić, Grubeša, Škoro.

Rezultat 0 : 4 (0 : 2)

- 22:59 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 18.10.2006.

USKOPALJSKE JESENI

U nedjelju, 15. listopada počele su jubilarne, 10. po redu, «Uskopaljske jeseni».HKD «Napredak», podružnica Uskoplje i ove godine se potrudio da Uskoplje tjedan dana bude kulturni centar Hrvata u Bosni i Hercegovini. Vrijedni zaljubljenici očuvanja kulturne baštine Hrvata, na čelu sa neumornim tajnikom HKD «Napretka», podružnica Uskoplje, Dr. Tvrtkom Krajinom pripremili su zanimljiv i raznovrsan program.

U nedjelju su tako članovi planinarskog društva «Raduša» organizirali pohod na Zekinu Grudu pod nazivom «Šetnjom do zdravlja». U duhu očuvanja starih, i zanimljivih, natjecanja na Zekinoj grudi su tako održana natjecanja u bacanju kamena s ramena, potezanju konopca, trčanju u vreći i trčanje s jajetom u žlici. Uz veliki broj uskopljana na ovaj zanimljiv pohod stigli su i planinari iz Posušja i Tomislavgrada.

Svečano otvaranje «Jeseni» je održano u 19 sati, u Auli osnovne škole «Uskoplje». Pred prepunim gledateljstvom «Jeseni» je otvorio Dr. Tvrtko Krajina, a prigodnim riječima nazočnim se obratio i prvi, poslijeratni, predsjednik Podružnice Napretka i jedan od osnivača «Jeseni» gosp. Pavo Sičaja.

Nakon kratkog folklornog programa mladih napretkovaca predstavljena je knjiga «Uskoplje u riječi i slici» koju su, kako sami rekoše, priredili Janja Milić Zobundžija i prof. Blažanović. Na oko 420 stranica i stotinjak slika pokušali su, ukratko, predstaviti Uskoplje i uskopljane.

U jednom kabinetu Osnovne škole postavljena je vrlo zanimljiva izložba fotografija sa dosadašnjih «Jeseni» koja je privukla pažnju mlađih uskopljana.

Danas je Aula osnovne škole «Uskoplje» bila premala da primi sve one koji su željeli da vide nastup učenika osnovne škole «Uskoplje». Oni sretnici koji su, ipak, uspjeli ući mogli su uživati u programu koji je trajao gotovo 90 minuta.
Osnovci su program počeli nastupom pjevačkog zbora koji je sa niz veselih pjesmica oduševio nazočne.

Slika hostovana na Fotorola.com

Nastavili su zanimljivim igrokazom učenika osmih razreda,



pa nastupom učenika šestih razreda.



Najmlađi učenici ove škole svojim su nastupom najviše oduševili, pokazali su da nemaju tremu niti pred ovako brojnim gledateljstvom.



Četiri plesna para, u kratkom programu, pokazali su da je sportski ples u Uskoplju stekao brojne poklonike i da će se nastaviti tradicija dobrih rezultata na brojnim natjecanjima.

Slika hostovana na Fotorola.com

Programa se dalje nastavio igrokazom učenika sedmih razreda koji su uz vrlo dobru kostimografiju pokazali da će netko od njih, sigurni smo, postati dobar dramski umjetnik.



Veliki broj učesnika, odličan i raznovrsan program, oduševljeno brojno gledateljstvo, pokazuje da se, iako sa skromnim mogućnostima, djelatnici osnovne škole «Uskoplje» mogu i moraju ponositi načinom na koji se obrazuju mladi uskopljani. Zbog toga reći HVALA zaista je malo, ali nadamo se da će i ovaj program pokrenuti neke akcije koje će doprinijeti da učenici i djelatnici ove škole stvore bolje uvjete za rad, a oni su ih svakako zaslužili.






- 00:10 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.10.2006.

Sloga izgubila

Sloga je danas minimalno poražena u Mostaru od momčadi Lokomotive rezultatom 1 : 0. Jedini strijelac na utakmice je bio kapetan domaćih Emir Mutilović nakon, u najmanju ruku, sumnjivog jedanaesterca. No, i pored poraza raduje činjenica da je u momčadi Sloge dobra atmosfera. Na današnju su utakmicu, iako se igrala u 11 sati, otputovala 22 nogometaša !!! pa je trener Jozić imao slatkih briga oko sastava prvih jedanaest. Na vrlo lošem terenu i uz jak vjetar Sloga je ipak prikazala dobru igru, ali tehnički superiorniji nogometaši Sloge, na terenu punom neravnina, nisu uspijevali odigrati tri dodavanja a da lopta ne izmakne kontroli. Dobre prigode za postizanje pogotka imao je Vlado Grubeša ali samo je neravan teren spasio domaćine od poraza. Svakako moramo istaći korektnu igru domaćina i odličan prijem naših nogometaša, pa je poraz svima lakše pao.
Sloga je danas nastupila u sastavu :
Mabić, Bandić, Katović, I. Matišić, Josip Perić, K. Matišić, Juričić, Fišić, Joakim Perić, Grubeša, Zeko.
Rezerve : Jurleta, Posavac, Škoro, Miličević, Mario Perić, A. Žuljević, Kunkić.

- 22:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 10.10.2006.

Rezultati VIII kolo


- 21:10 - Komentari (15) - Isprintaj - #

nedjelja, 08.10.2006.

Poraz Sloge


Sloga - Čapljina 1 : 2 (1 : 1)

Sloga je protiv vrlo loše Čapljine prikazala dobru igru, ali je doživjela poraz.
Ljubitelji nogometa u Uskoplju se slažu da je Čapljina odnijela sva tri boda, a da čitavu utakmicu nisu stvorili niti jednu prigodu. Mladi Slogini nogometaši su došli u zasluženo vodstvo u 27. minuti nakon akcije kao iz lige prvaka. Na sredini terena akciju gostiju presjekao je Tomislav Posavac koji je uposlio Vladu Grubešu na desnoj strani. Grubeša je hitro ušao u šesnaesterac i odmah uposlio Nikolu Miličevića kojemu nije bilo teško sa nekih pet metara pogoditi mrežu solidnog golmana Čapljine Jurkovića. Nakon toga Sloga kontrolira utakmicu da bi gosti izjednačili nakon slobodnog udarca kojeg je, sa gotovo 40 metara, izveo najbolji igrač Čapljine Jovanović.
U nastavku utakmice trener Jozić je tražio od svojih nogometaša da nastave sa napadima želeći ostvariti pobjedu. No, gosti u 70. minuti preko Jovanovića postižu drugi pogodak i tada se igra Sloge raspala.
I pored poraza Sloga nije razočarala, a na kraju utakmice treneru Joziću je, na dobroj igri, čestitao i nekadašnji nogometaš Sloge mostarac Smajo Kalajdžić koji je gledao ovu utakmicu. U momčadi Sloge za nijansu bolji od ostalih bili su Ivan Matišić, Pero Škoro i Vlado Grubeša.

- 22:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.10.2006.

Iako momčad Sloge ove sezone pruža odlične igre na svim utakmicama,( odigrano 7 kola) možete primijetiti da pišemo znatno manje postova nego ranije. Razlog je – velika razočaranost u čelnike nogometnog saveza, koji iz godine u godinu postaju sve gori, sve više je prljavih igara i sve veća je njihova «veličina». Mada smo se trudili da o ovome ne pišemo, držeći da je bolje neke stvari prešutjeti, posljednji događaji su nas ipak natjerali da kažemo nekoliko bitnih činjenica u vrlim čelnicima Nogometnog saveza.
• Sloga je počela ovo prvenstvo gostujućom utakmicom protiv momčadi Vira. Izgubili smo minimalnim rezultatom 1 : 0 uz grubu igru domaćina i, najblaže rečeno, čudno suđenje suca Stojana Krešića. Čudno – iako su mu domaći nogometaši Vira otvoreno prijetili i psovali on jednostavno nije imao hrabrosti sankcionirati njihovo nesportsko ponašanje koje su jasno mogli čuti svi na stadionu. Odmah na početku utakmice nogometaši Vira su jadnom Krešiću dali do znanja tko je tu gazda otvoreno mu govoreći da im ne smije dodijeliti kartone nakon grubih prekršaja. Sloga se vratila sa tog prvog gostovanja sretna što je «izvukla živu glavu».
• Drugu utakmicu Sloga je odigrala u Uskoplju sa odličnom momčadi Branitelja. Nitko nije očekivao čudo i pobjedu Sloge ali ni sramno suđenje sudačke trojke na čelu s novajlijom na sudačkoj listi Tomislavom Juriljem iz Širokog Brijega. Iako je sramota da Branitelju, koji je najavio kandidaturu za prvo mjesto, pomaže sudac protiv mlade momčadi Sloge on je to činio na svima vidljiv način, čime je unosio nepotrebnu nervozu među nogometašima. Branitelj je poveo nakon očitog zaleđa u najgorem trenutku, zadnjoj minuti prvog poluvremena. Sloga je u nastavku igrala dobro, i da je Pero Škoro umjesto vratnice pogodio mrežu tko zna što bi bilo na kraju.
• E, tek treća utakmica ovog prvenstva je prava lakrdija. Sloga je otišla u Grude s namjerom da se vrati neporažena znajući snagu pomlađenih Gruđana. I danas smo uvjereni da bi Sloga ostvarila pozitivan rezultat u Grudama da nisu predvidjeli «pošteno» suđenje glavnog suca Josipa Lozančića i njegovih pomoćnika Dragana Slipčevića i Tome Kokalovića. Još prije samog starta utakmice svima je bilo jasno da je glavni sudac Josip Lozančić pod vidnim djelovanjem alkohola. Onako neuredan, raščupan, neobrijan odavao je izgled «pravog» profesionalca, sportskog djelatnika. No, naši momci su hrabro ušli u utakmicu i nisu dozvoljavali domaćim nogometašima da se približe golu Marinčića, kome je to bila zadnja utakmica u dresu Sloge prije njegovog odlaska u Austriju. Ali, ako domaći nogometaši nisu uspijevali prići golu Sloge to su im uvelike omogućavali suci. Da nije žalosno bilo bi smiješno kako su pomoćni suci puštali akcije domaćina nakon zaleđa od najmanje 2 metra. No. I pored toga nikako da postignu pogodak. Sloga je organizirala brze kontre i nakon jednog bijega Vlade Grubeše domaći nogometaši su prisiljeni napraviti prekršaj s leđa u vlastitom kaznenom prostoru – penal i isključenje, za sve osim suca Lozančića. Nakon toga nervoza se uvukla među nogometaše Sloge, igrala se 70. minuta utakmice, rezultat 0 : 0. na Sloginoj klupi nemir svi se pitaju što će se desiti da domaći postignu pogodak. I u 71. minuti – šok. Nakon zaleđa od gotovo 3 metra domaći postižu pogodak. Nakon toga prekid, gužva, živci su popustili, Slogini nogometaši nasrću na suca. Prekid!!! Nakon gotovo sat vremena Slogini nogometaši izlaze iz svlačionice a pred autobusom 50-ak navijača Gruda. Novi problemi??? Ma ne, ljudi samo čekaju i čestitaju Sloginim nogometašima na prikazanoj igri uz odobravanje ovakvog postupka i želju da se napokon sredi situacija u nogometnoj organizaciji, pa makar i na ovaj način. Epilog svega – kažnjen je kapetan Sloge Josip Posavac zabranom igranja od godinu dana. Svi govore – žalite se, ali kako kada prije bilo kakve žalbe treba uplatiti, nogometnim moćnicima, iznos od čak 800 konvertibilnih maraka. Kažu protiv rogatih se ne može bosti. Nakon toga trener Jozić i nogometaši nastavljaju sa još ozbiljnijim radom koji već daje rezultate. Da je atmosfera u klubu pozitivna i da se probudio inat kod svih pokazuje i činjenica da kapetan Josip Posavac i dalje trenira, čini nam se redovitije nego ranije.
• Takav odnos daje rezultat već u utakmicu s Kamešnicom, u 4. kolu. Do tada su gosti ne poraženi. A Sloga ih u vrlo mirnoj utakmici lako pobjeđuje rezultatom 4 : 1.
• Na toj utakmici kao i na slijedećim Sloginim utakmicama suđe je dobro, ali onda se desi nevjerojatan događaj na utakmici Neretva – Čapljina. Detalje o tim događajima možete pročitati ovdje, a epilog svega je – samo je jedan nogometaš Neretve kažnjen zabranom igranja od godinu dana, a Neretva rekli bismo simbolično, zabranom igranja dvije domaće utakmice na svom stadionu. Pošteno, nema što.
• I na kraju da bi ljudi iz saveza dokazali zbog koga se igra ova liga ( natjecanje ove godine vodi Hercegovačko neretvanski savez) moramo ponovno spomenuti činjenicu da Sloga, za 4 tisuće konvertibilnih maraka, očekuje bar elementarne stvari – da dobije rezultate i tablicu nakon odigranih utakmica, raspored službenih osoba za narednu utakmicu kao i zabilješke o najznačajnijim događanjima vezanim za natjecanje u Drugoj ligi Jug. Svega toga do sada nema. Do kada tako gospodo?




- 22:26 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 04.10.2006.

Stolac - Sloga

Sloga je u subotu odigrala najbolju utakmicu u zadnjih nekoliko sezona čime je ugodno iznenadila sve uskopljane. O ovoj pobjedi više se priča nego o nedjeljnim izborima.
Nogometaši Sloge na put su krenuli gotovo uvjereni da će doživjeti poraz. Momčad Stoca je ove sezone igrala dobro, pogotovo kao domaćin ( dobili su Čapljinu 3 : 1, Turbinu 2 : 1 i Neretvu 7 : 0), a i u gostima su igrali solidno ( Izgubili od Lokomotive 2 : 3 i Rame 0 : 1).
Međutim, na terenu je druga priča. Malobrojni ljubitelji nogometa na stadionu Zagrad u Stocu vidjeli su odličnu predstavu Sloge. Svi se slažu da bi realan rezultat trebao biti najmanje 12 : 1. Stopostotne prigode su, u nekoliko navrata, promašila dvojica napadača Sloge – Joakim Perić i Vlado Grubeša.
Sloga je od prve minute krenula sa dobrim kontranapadima tako da je vratar domaćih bio primoran oštrim prekršajem, u 30. minuti, zaustaviti Joakima Perića nakon čega je, sasvim opravdano, dobio crveni karton. Ovim je, svakako, u dobroj mjeri olakšan posao Slogi da dođe do gostujućih bodova. Svi u timu su igrali odlično, posebno se to odnosi na sredinu terena gdje su dominirali veteran Fišić i ovaj put i na velikom terenu raspoloženi Tomislav Posavac. Sloga je u vodstvo od 1 : 0 došla u 40. minuti nakon odličnog ubačaja Fišića u šesnaesterac domaćina gdje se odlično snašao Vlado Grubeša. Drugi pogodat postigao je brzi Joakim Perić u 61. minuti. Na 3 : 0 povisio je Vlado Grubeša u 80. minutu, da bi Joakim Perić u 86. minuti postigao svoj drugi pogodak za 4 : 0. Domaći je u zadnjim sekundama utakmice uspio postići počasni pogodak preko Gorana Prce.
Trener Zrinko Jozić je izveo postavu :
Markus Jurleta, Jakov Bandić, Ivan Katović, Damir Juričić, Josip Perić, Kristijan Matišić, Zdravko Fišić, Tomislav Posavac Pero Škoro, Vlado Grubeša, Joakim Perić.
U nedjelju, 8. listopada, Sloga na gradskom stadionu «Košute» dočekuje odličnu momčad Čapljine koja je u prošlom kolu pregazila momčad Rame rezultatom 7 : 2.

- 21:52 - Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.10.2006.

STOLAC - SLOGA 1 : 4 !!!

Kako još nismo sigurni da sve na blogu štima samo kratka vijest.

STOLAC - SLOGA 1 : 4

- 10:44 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Rujan 2009 (11)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (5)
Svibanj 2009 (15)
Travanj 2009 (15)
Ožujak 2009 (3)
Srpanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (10)
Ožujak 2007 (8)
Studeni 2006 (2)
Listopad 2006 (8)
Rujan 2006 (3)
Kolovoz 2006 (14)
Srpanj 2006 (8)
Lipanj 2006 (3)
Svibanj 2006 (12)
Travanj 2006 (16)
Ožujak 2006 (6)
Prosinac 2005 (16)
Studeni 2005 (9)
Listopad 2005 (1)
Kolovoz 2005 (2)
Srpanj 2005 (6)
Lipanj 2005 (12)
Svibanj 2005 (31)
Travanj 2005 (32)
Ožujak 2005 (23)
Veljača 2005 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Hit Counter




Jurica (Anto) Grubeša,29.01.1982., Uskoplje
Ivan (Vinko) Matišić, 08. 12. 1985., Paloč
Ivan (Zvonko) Katović, 04.10.1990., Ždrimci
Mario (Zvonko) Perić, 08.02.1990., Ždrimci